ETLİ SULU PATATES YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
1 adet kurusoğan
250 g kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tere yağı
YAPILIŞI VE HAZIRLANIŞI
Kasabımızda aldığımız kuşbaşı eti yıkayalım,sonra bir tencerede 15 dakika haşlayalım.bu etin suyunu dökmeyelim.Sonra yemeğimize ekleyeceğiz.Başka bir tencereye bir yemek kaşığı tereyağını kısık ateşte eritelim sonra içine bir yemek kaşığı biber salçası ekleyip karıştıralım.Soyup yemeklik doğradığımız kuru soğanı bu karışıma ileve edelim.patatesleri soyalım yıkayalım sonra kuşbaşı doğrayarak tenceremize ekleyelim.Haşladığımız eti de ekleyerek karıştıralım.son olarak tuz ve kuru naneyi ve eti haşladığımız suyu da ilave ederek 20 dakika orta ateşte pişirelim.Hafif sulu bir yemek olacak deneyenlere afiyet olsun.